Telecí kotlety na víně s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 25 g
- Sodík 598 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 152.5 mg
- Draslík 587.7 mg
- Vláknina 1296.4 mg
- Vitamín A 1296.4 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kotlet odstraníme kosti, na okrajích je nařízneme, naklepeme a osolíme.
-
2
V kastrole rozehřejeme větší část másla a kotlety na něm opečeme na obou stranách. Poté kotlety vyjmeme, do tuku přidáme drobně rozkrájenou cibuli, podusíme a kotlety na ni vložíme. Po částech přilijeme víno, zhruba do poloviny výšky pokrmu. Kotlety posypeme nastrouhaným parmezánem smíchaným se strouhanou houskou, pokapeme zbylým máslem. Poté kotlety přikryjeme a dusíme do měkka a do zhoustnutí omáčky.