Manželův gulášek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Polévkové kostky Vitana
  • 300 g Cibule
  • 300 g Vepřová kýta
  • 300 g Vepřový bok uzený
  • 400 g Fazole bílé sterilované
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 kávová lžička Gulášové koření
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1285 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 86.4 mg
  • Draslík 1282 mg
  • Vláknina 14347.2 mg
  • Vitamín A 14347.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kostky nakrájíme maso a bůček, osolíme a opepříme. Odkrojenou tlustší část bůčku nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Osmahneme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a vše osmahneme. Přidáme maso, gulášové koření a masox. Zalijeme vodou a doměkka dusíme.

  • 3

    Přidáme osmažený bůček a 10 minut dusíme. Dále přidáme fazole a rajčata bez nálevu.

  • 4

    Necháme přejít varem a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě.

  • 5

    15 minut vaříme.

  • 6

    Hotový gulášek na talíři ozdobíme kolečky cibule.

Komentáře k receptu