Manželův gulášek
Suroviny
- 1 kostka Polévkové kostky Vitana
- 300 g Cibule
- 300 g Vepřová kýta
- 300 g Vepřový bok uzený
- 400 g Fazole bílé sterilované
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 kávová lžička Gulášové koření
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1285 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 86.4 mg
- Draslík 1282 mg
- Vláknina 14347.2 mg
- Vitamín A 14347.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kostky nakrájíme maso a bůček, osolíme a opepříme. Odkrojenou tlustší část bůčku nakrájíme na kostičky.
-
2
Osmahneme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a vše osmahneme. Přidáme maso, gulášové koření a masox. Zalijeme vodou a doměkka dusíme.
-
3
Přidáme osmažený bůček a 10 minut dusíme. Dále přidáme fazole a rajčata bez nálevu.
-
4
Necháme přejít varem a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě.
-
5
15 minut vaříme.
-
6
Hotový gulášek na talíři ozdobíme kolečky cibule.