Polévka Lux z rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 15 dkg Prosciutto sušené
  • 15 dkg Paštika játrová
  • 1 hrnek Olej stolní
  • 1 hrnek Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1190 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 121 g
  • Sodík 797 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 153.4 mg
  • Draslík 482.8 mg
  • Vláknina 12308 mg
  • Vitamín A 12308 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V horké vodě spaříme rajčata, oloupeme a vykrájíme z nich masitou část bez slupek a bez jadérek.

  • 2

    Opečeme je na trošce oleje, přidáme sůl a hrst bazalky.

  • 3

    Zalijeme trochou zeleninového vývaru a rozmixujeme.

  • 4

    Polévka musí být hustá.

  • 5

    Do talíře dáme nakrájenou sušenou šunku, zalijeme teplou polévkou a nakone dáme nakrájenou paštiku.

Komentáře k receptu