Zeleninové fleky
Suroviny
- 100 g Sýr Romadur 20%
- 1 ks Cibule
- 1 ks Petržel kořen
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Těstoviny konzumní
- 1 ks Fazolové lusky zelené
- 1 ks Mléko polotučné
- 1 hrst Celer bulvový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 hrnek Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1614 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 113 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 203.7 mg
- Draslík 322.2 mg
- Vláknina 6079.5 mg
- Vitamín A 6079.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme a nastrouháme.
-
2
Fazolové lusky nakrájíme.
-
3
Nakrájenou cibuli na kostičky osmažíme na oleji.
-
4
Poté přidáme česnek, nastrouhanou zeleninu, okořeníme, podlijeme troškou vody a 10 minut dusíme.
-
5
Uvaříme dle návodu fleky.
-
6
Vše smícháme v zapékací míse a necháme vychladnout.
-
7
Přidáme nastrouhaný sýr a zalijeme rozšlehaným vejcem v mléce se solí.
-
8
Pod pokličkou zapékáme 30 minut při teplotě 200 stupňů.
-
9
Před koncem sundáme poklici a dopečeme dozlatova.