Omeleta s jitrnicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 26 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 143.8 mg
- Draslík 39.6 mg
- Vláknina 1575 mg
- Vitamín A 1575 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mléce ušleháme vejce, sůl a postupně mouku.
-
2
Na rozpáleném tuku upečeme menší omelety.
-
3
Obsah jitrnice prohřejeme na pánvi, potřeme omelety, svineme, potřeme sádlem a posypeme strouhaným sýrem. Naplněné omelety můžeme rozpůlit a půlky obalit v mouce, rozšlehaných vejcích se solí a ve strouhance.
-
4
Smažíme je v pánvi na oleji dozlatova.