Bramborová polévka z podmáslí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Mléko - podmáslí
  • 5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 140.7 mg
  • Draslík 674 mg
  • Vláknina 8313.8 mg
  • Vitamín A 8313.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dáme vařit do osolené vody oloupané a na kostky nakrájené brambory.

  • 2

    Jakmile změknou, zahustíme vývar jíškou z poloviny másla a mouky a podlijeme předem dobře rozšlehaným podmáslím.

  • 3

    Povařenou polévku okořeníme kmínem, přidáme zbylou polovinu másla a nakonec postupně vklepneme vejce. Necháme povařit ještě 3 minuty, bílek ztuhne a žloutky zůstanou tekuté.

Komentáře k receptu