Bramborová polévka z podmáslí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 17 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 140.7 mg
- Draslík 674 mg
- Vláknina 8313.8 mg
- Vitamín A 8313.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dáme vařit do osolené vody oloupané a na kostky nakrájené brambory.
-
2
Jakmile změknou, zahustíme vývar jíškou z poloviny másla a mouky a podlijeme předem dobře rozšlehaným podmáslím.
-
3
Povařenou polévku okořeníme kmínem, přidáme zbylou polovinu másla a nakonec postupně vklepneme vejce. Necháme povařit ještě 3 minuty, bílek ztuhne a žloutky zůstanou tekuté.