Šunka s husími játry a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Šunka dušená
  • 120 g Játra husí
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 197.5 mg
  • Draslík 144.4 mg
  • Vláknina 559 mg
  • Vitamín A 559 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Silnější plátky šunky podlijeme lehce vývarem a prohřejeme.

  • 2

    Osmahneme na másle nakrájené žampiony a husí játra.

  • 3

    Na jednotlivé porce šunky ozdobně klademe na plátky nakrájené žampiony a husí játra.

  • 4

    Pokropíme je kapkou destilátu a ochutíme pepřem a solí.

  • 5

    Podáváme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu