Špekáčkový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 ml Ocet vinný
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 10 dkg Cibule
  • 35 dkg Brambory
  • 15 dkg Okurky nakládané
  • 35 dkg Špekáčky
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1556 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 139 g
  • Sodík 2350 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 7.3 mg
  • Draslík 1695.8 mg
  • Vláknina 24659 mg
  • Vitamín A 24659 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špekáčky oloupeme, nakrájíme na kolečka, dáme do misky, posypeme drobně nakrájenou cibulí a zalijeme octem.

  • 2

    Necháme v lednici asi 1 hodinu odležet. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, přelijeme horkým vývarem nebo vodou. Necháme vychladnout.

  • 3

    Přidáme na kolečka nakrájené okurky, naložené špekáčky a opatrně promícháme. Hořčici smícháme s trochou octa, solí, pepřem, olejem a dobře rozmícháme.

  • 4

    Nalijeme na salát a opatrně promícháme.

Komentáře k receptu