Úhoř dušený na bylinkovém másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 33 g
- Sodík 177 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 62.7 mg
- Draslík 39.6 mg
- Vláknina 1175 mg
- Vitamín A 1175 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Úhoře stáhneme, omyjeme a osušíme utěrkou. Nakrájíme na porce tak, aby byly vždy dva kousky na jednu porci.
-
2
Porce nařízneme několika mělkými řezy, osolíme a opečeme zprudka na oleji. Zbylý olej slijeme.
-
3
Opečeného úhoře zalijeme rybím vývarem, přidáme bylinkové máslo a dusíme pod pokličkou do změknutí.
-
4
Při podávání ozdobíme jednotlivé porce plátkem citronu.