Úhoř dušený na bylinkovém másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo bylinkové
  • 400 g Úhoř říční
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 dl Vývar rybí
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 62.7 mg
  • Draslík 39.6 mg
  • Vláknina 1175 mg
  • Vitamín A 1175 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Úhoře stáhneme, omyjeme a osušíme utěrkou. Nakrájíme na porce tak, aby byly vždy dva kousky na jednu porci.

  • 2

    Porce nařízneme několika mělkými řezy, osolíme a opečeme zprudka na oleji. Zbylý olej slijeme.

  • 3

    Opečeného úhoře zalijeme rybím vývarem, přidáme bylinkové máslo a dusíme pod pokličkou do změknutí.

  • 4

    Při podávání ozdobíme jednotlivé porce plátkem citronu.

Komentáře k receptu