Telecí řízky na rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1673 kcal
- Sacharidy 184 g
- Tuky 40 g
- Sodík 97212 mg
- Bílkoviny 134 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 420 mg
- Draslík 1949.8 mg
- Vláknina 16710 mg
- Vitamín A 16710 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky na okrajích pouze utřeme navlhčenou utěrkou. Kraje odblaníme, na několika místech nakrojíme, aby se nám nekroutily. Poté je naklepeme, osolíme, upravíme tvar a zaprášíme moukou.
-
2
Na pánvi rozehřejeme máslo a upravené řízky na něj vložíme a pečeme po obou stranách zhruba 3-5 minut, záleží na tloušťce řízků. Dáváme pozor, aby se máslo nepřipalovalo.
-
3
Hotové řízky pokládáme na horkou mísu. Do šťávy dáme dvě oloupaná a na drobno rozkrájená rajčata a krátce je podusíme. Nepodléváme, rajčata šťávu zředí. Poté hotovou šťávou polijeme řízky.