Telecí řízky na rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Telecí kýta
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1673 kcal
  • Sacharidy 184 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 97212 mg
  • Bílkoviny 134 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 420 mg
  • Draslík 1949.8 mg
  • Vláknina 16710 mg
  • Vitamín A 16710 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky na okrajích pouze utřeme navlhčenou utěrkou. Kraje odblaníme, na několika místech nakrojíme, aby se nám nekroutily. Poté je naklepeme, osolíme, upravíme tvar a zaprášíme moukou.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo a upravené řízky na něj vložíme a pečeme po obou stranách zhruba 3-5 minut, záleží na tloušťce řízků. Dáváme pozor, aby se máslo nepřipalovalo.

  • 3

    Hotové řízky pokládáme na horkou mísu. Do šťávy dáme dvě oloupaná a na drobno rozkrájená rajčata a krátce je podusíme. Nepodléváme, rajčata šťávu zředí. Poté hotovou šťávou polijeme řízky.

Komentáře k receptu