Telecí řízky na sardelích a kaparech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 23 g
- Sodík 966 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 49.9 mg
- Draslík 127.2 mg
- Vláknina 207.5 mg
- Vitamín A 207.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky na okrajích pouze utřeme navlhčenou utěrkou. Kraje odblaníme, na několika místech nakrojíme, aby se nám nekroutily. Poté je naklepeme, mírně osolíme, upravíme tvar a zaprášíme moukou.
-
2
Na pánvi rozehřejeme máslo a upravené řízky na něj vložíme a pečeme po obou stranách zhruba 3-5 minut, záleží na tloušťce řízků. Dáváme pozor, aby se máslo nepřipalovalo.
-
3
Hotové řízky pokládáme na horkou mísu. Šťávu na pánvi podlijeme trochou vývaru, přidáme 2 vykostěné usekané sardele a rovnou lžičku usekaných kaparů krátce povaříme a poté šťávou přelijeme řízky.