Bramborová kaše s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 17 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 24.5 mg
- Draslík 1197.7 mg
- Vláknina 18423.2 mg
- Vitamín A 18423.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory nakrájíme na čtvrtky, osolíme a zalijeme vroucí vodou. Přidáme oloupaná, na kolečka nakrájená jablka.
-
2
Když brambory změknou, vodu slijeme, brambory s jablky rozšťoucháme, zředíme mlékem a kaši vymícháme s polovinou másla. Můžeme ji trochu přisladit.
-
3
Při podávání kaši posypeme osmaženou strouhankou a pokropíme máslem.