Telecí řízky nebo kotlety na roštu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 plátek Telecí kýta
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 104 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 14.6 mg
  • Draslík 3.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Navlhčenou utěrkou otřeme po okrajích řízky, okraje nařízneme, aby se řízky nekroutily. Řízky naklepeme a osolíme.

  • 2

    Než-li vložíme řízky na rozpálený rošt, potřeme je olejem. Opékáme je 3-5 minut po obou stranách.

  • 3

    Hotové řízky potřeme máslem.

Komentáře k receptu