Těstovinový salát s červenými paprikami a ančovičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 14 g
- Sodík 866 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 19.1 mg
- Draslík 202.1 mg
- Vláknina 2170.5 mg
- Vitamín A 2170.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme a necháme vychladnout.
-
2
Papriky rozpůlíme, odstraníme jadérka a cca 8min opékáme pod rozpáleným grilem slupkou nahoru. Poté je vyjmeme, necháme vychladnout pod vlhkým ubrouskem, oloupeme a narkájíme na nudličky.
-
3
Ve velké míse smícháme těstoviny, papriky, nakrájenou cibuli, petrželku, na kousky nakrájené ančovičky, přidáme olej, citronovou šťávu, dochutíme solí a pepřem.
-
4
Důkladně promícháme, rozdělíme do misek a ihned podáváme.