Teplý těstovinový salát s krevetami a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 12 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 91.3 mg
- Draslík 38.3 mg
- Vláknina 4941.8 mg
- Vitamín A 4941.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, propláchneme a necháme vychladnout.
-
2
Mezitím rozpálíme olej a krátce na něm orestujeme prolisovaný česnek, přidáme krevety a opékáme je dokud nezmění barvu. Přilijeme whisky a vaříme dokud se tekutina neodpaří.
-
3
Poté přidáme smetanu, nakrájené cibulky, ochutíme solí a pepřem a ještě 2min povaříme.
-
4
Teplou omáčku nalijeme na těstoviny a ihned podáváme.