Teplý těstovinový salát s krevetami a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Těstoviny Fettuccine
  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Whisky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 91.3 mg
  • Draslík 38.3 mg
  • Vláknina 4941.8 mg
  • Vitamín A 4941.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, propláchneme a necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím rozpálíme olej a krátce na něm orestujeme prolisovaný česnek, přidáme krevety a opékáme je dokud nezmění barvu. Přilijeme whisky a vaříme dokud se tekutina neodpaří.

  • 3

    Poté přidáme smetanu, nakrájené cibulky, ochutíme solí a pepřem a ještě 2min povaříme.

  • 4

    Teplou omáčku nalijeme na těstoviny a ihned podáváme.

Komentáře k receptu