Brambory plněné vejci a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 ks Brambory
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Hrášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 164.2 mg
  • Draslík 904.8 mg
  • Vláknina 11046 mg
  • Vitamín A 11046 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ne zcela doměkka. Oloupeme je, rozpůlíme a vydlabeme.

  • 2

    Vnitřek brambor jemně nasekáme, smícháme s hráškem, natvrdo uvařenými a na kostičky nakrájenými vejci, polovinou strouhaného sýru, solí a kořením.

  • 3

    Nádivkou naplníme brambory, srovnáme je na vymazaný pekáček, podlijeme vodou, posypeme strouhaným sýrem a pokropíme máslem.

  • 4

    Dáme péci do trouby.

Komentáře k receptu