Bramborová kaše zapečená se sardelemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 35 g
- Sodík 3061 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 220.1 mg
- Draslík 1033.6 mg
- Vláknina 8100 mg
- Vitamín A 8100 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory za tepla prolisujeme na kaši. Přidáme žloutky, polovinu másla, polovinu sýra, utřené sardele, sůl a tuhý sníh z bílků.
-
2
Hmotu dáme do vymazané zapékací mísy, posypeme zbylým sýrem, strouhankou, pokropíme máslem, smetanou a zapečeme 25 minut.
-
3
Podáváme se salátem.