Těstovinový salát s citronem a zeleninou
Suroviny
- 250 g Brokolice
- 150 g Cuketa
- 125 g Hrášek
- 250 g Těstoviny Farfalle
- 80 ml Olej olivový
- 2 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 22 g
- Sodík 95 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 1.7 mg
- Draslík 472.2 mg
- Vláknina 11887.2 mg
- Vitamín A 11887.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme a promícháme se lžící olivového oleje.
-
2
Necháme vychladnout a mezitím brokolici, nakrájenou cuketu a lusky hrášku promícháme a zalijeme vroucí vodou. Po 2minutách slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
3
Smícháme, nejlépe ve sklenici, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a kůru a zbytek oleje, ochutíme solí a pepřem.
-
4
Těstoviny smícháme s řapíkem celeru nakrájeným najemno, přidáme spařenou zeleninu, promícháme a posypeme nakrájeným kerblíkem. Přelijeme zálivkou a podáváme.