Lečo zapečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 10785 kcal
- Sacharidy 1965 g
- Tuky 184 g
- Sodík 3709 mg
- Bílkoviny 437 g
- Uhlovodany 1925 g
- Cholesterol 786.7 mg
- Draslík 64384.9 mg
- Vláknina 752520 mg
- Vitamín A 752520 mg
- Vitamín B6 36.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1711.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 631.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na plátky.
-
2
Z poloviny másla, mouky a mléka uvaříme bešamel.
-
3
Necháme vychladnout, vmícháme vejce a smícháme s bramborami. Pekáč vymažeme máslem, na dno dáme polovinu brambor, na ně polovinu leča z konzervy, klobásu pokrájíme a zakryjeme zbytkem brambor.
-
4
Zalijeme smetanou, zakapeme zbylým máslem a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme v troubě asi 35 minut.