Brambory zapečené s vejci a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 29 g
- Sodík 609 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 293.1 mg
- Draslík 863.3 mg
- Vláknina 12662.2 mg
- Vitamín A 12662.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, uvařená vejce nakrájíme na kostičky a sýr nastrouháme.
-
2
Do zapékací mísy skládáme vrstvu brambor, na ni vejce, sýr, koření a pokropíme máslem. Navrch dáme brambory, pomastíme je a posypeme sýrem. Po zapečení zalijeme mlékem.
-
3
Podáváme ozdobené nasekanou petrželovou natí.