Brambory zapečené s vejci a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 750 g Brambory vařené ve slupce
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 609 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 293.1 mg
  • Draslík 863.3 mg
  • Vláknina 12662.2 mg
  • Vitamín A 12662.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, uvařená vejce nakrájíme na kostičky a sýr nastrouháme.

  • 2

    Do zapékací mísy skládáme vrstvu brambor, na ni vejce, sýr, koření a pokropíme máslem. Navrch dáme brambory, pomastíme je a posypeme sýrem. Po zapečení zalijeme mlékem.

  • 3

    Podáváme ozdobené nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu