Brambory dušené, zalité vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory
  • 1 šálek Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 240.5 mg
  • Draslík 1236.8 mg
  • Vláknina 13599.8 mg
  • Vitamín A 13599.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory nakrájíme na plátky, podlijeme osolenou vodou s kořením a dusíme. Když jsou téměř měkké, přendáme je na rozpuštěné máslo a osmažíme je.

  • 2

    Potom brambory zalijeme smetanou, ve které rozmícháme vejce. Dáme zapéci a povrch posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu