Brambory dušené, zalité vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 33 g
- Sodík 337 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 240.5 mg
- Draslík 1236.8 mg
- Vláknina 13599.8 mg
- Vitamín A 13599.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory nakrájíme na plátky, podlijeme osolenou vodou s kořením a dusíme. Když jsou téměř měkké, přendáme je na rozpuštěné máslo a osmažíme je.
-
2
Potom brambory zalijeme smetanou, ve které rozmícháme vejce. Dáme zapéci a povrch posypeme nasekanou petrželovou natí.