Vepřové ragú s květákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřové ve vlastní šťávě
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 l Voda pitná
  • 4 dkg Máslo čerstvé
  • 4 dkg Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 148 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 207.1 mg
  • Draslík 793.1 mg
  • Vláknina 11584.5 mg
  • Vitamín A 11584.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák uvaříme v osolené vodě a rozdělíme ho na růžičky.

  • 2

    Cibuli nakrájíme, osmahneme na másle, zasypeme moukou a vymícháme světlou jíšku, zředíme vodou z květáku.

  • 3

    Uvaříme na hustou omáčku, okořeníme, přilijeme smetanu a žloutek. Nakonec vložíme maso z konzervy a květák. Prohřejeme a podáváme.

  • 9

    ¨

Komentáře k receptu