Brambory dušené na kyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 34 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 1700.5 mg
- Vláknina 40481 mg
- Vitamín A 40481 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme na tuku do světlé barvy. Zaprášíme moukou a připravíme zlatou jíšku.
-
2
Brambory nakrájíme na kostky, podlijeme vodou a dusíme spolu s kořením. Když změknou, odlijeme vývar a zředíme jím jíšku, našleháme a povaříme. Omáčku nalijeme zpět na brambory a přilijeme trochu octa a přidáme klobásu.