Brambory dušené s octem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 25 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 1106.5 mg
- Vláknina 14239.8 mg
- Vitamín A 14239.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z oloupaných brambor tvořítkem vykrájíme kuličky.
-
2
Vložíme je do vymazaného kastrolu, proložíme cibulí nakrájenou na plátky, osolíme, opepříme a podlijeme horkou vodou a octem, aby byly brambory zpola potopeny.
-
3
Dusíme doměkka, až se vsákne voda. Nemícháme, jen potřásáme nádobou.
-
4
Hotový pokrm omastíme máslem a podáváme se zeleninou.