Brambory dušené s octem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 1106.5 mg
  • Vláknina 14239.8 mg
  • Vitamín A 14239.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z oloupaných brambor tvořítkem vykrájíme kuličky.

  • 2

    Vložíme je do vymazaného kastrolu, proložíme cibulí nakrájenou na plátky, osolíme, opepříme a podlijeme horkou vodou a octem, aby byly brambory zpola potopeny.

  • 3

    Dusíme doměkka, až se vsákne voda. Nemícháme, jen potřásáme nádobou.

  • 4

    Hotový pokrm omastíme máslem a podáváme se zeleninou.

Komentáře k receptu