Brambory vařené s rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 22 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 54.5 mg
- Draslík 11 mg
- Vláknina 7274.8 mg
- Vitamín A 7274.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 76.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory zalijeme vroucí vodou a vaříme asi 15-20 minut. Oloupeme je, osolíme a dáme do mísy s pokličkou.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozmícháme se smetanou a provaříme na hustou omáčku. Přidáme protlak, česnek utřený se solí, pepř a strouhaný sýr.
-
3
Omáčkou přelijeme brambory v míse. Podáváme horké.