Brambory vařené s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kg Brambory rané
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 54.5 mg
  • Draslík 11 mg
  • Vláknina 7274.8 mg
  • Vitamín A 7274.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 76.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory zalijeme vroucí vodou a vaříme asi 15-20 minut. Oloupeme je, osolíme a dáme do mísy s pokličkou.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozmícháme se smetanou a provaříme na hustou omáčku. Přidáme protlak, česnek utřený se solí, pepř a strouhaný sýr.

  • 3

    Omáčkou přelijeme brambory v míse. Podáváme horké.

Komentáře k receptu