Brambory vařené s tvarohovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tvaroh jemný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 0.25 l Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kg Brambory rané
  • 3 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 31.3 mg
  • Draslík 27.6 mg
  • Vláknina 6960.5 mg
  • Vitamín A 6960.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem doměkka. Scedíme je a dáme do nahřáté mísy s pokličkou.

  • 2

    Tvaroh prolisujeme, našleháme se smetanou, osolíme a přidáme jemně nasekanou pažitku.

  • 3

    Tvarohem brambory přelijeme nebo podáváme zvlášť v misce, do které kousky brambor namáčíme.

Komentáře k receptu