Polévka ze štiky
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Mrkev kořen
- 100 g Žemle tuková
- 100 g Tuk
- 20 g Polévkové koření
- 20 g Petržel kořen
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 0.5 l Mléko polotučné
- 1.5 l Voda pitná
- 0.5 l Hovězí vývar základní
- 0.5 kg Štika obecná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 733 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 69 g
- Sodík 454 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 101.3 mg
- Draslík 153.6 mg
- Vláknina 4899.5 mg
- Vitamín A 4899.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené maso z hlavy a ostatních částí nakrájíme.
-
2
V rybím vývaru uvaříme nakrájenou zeleninu.
-
3
Hotovou jíšku zalijeme vývarem z ryb, povaříme s kořením a přilijeme mléko.
-
4
Rozmixujeme, přidáme do polévky rybí maso a dochutíme.