Bramborový nákyp se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 20 g Tuk
  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Šunka dušená
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 307.6 mg
  • Draslík 594.2 mg
  • Vláknina 6881.2 mg
  • Vitamín A 6881.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na tlusté plátky. Podlijeme vroucí osolenou vodou a podusíme doměkka. Vodu potom slijeme.

  • 2

    Brambory protřeme sítem, spojíme s máslem, žloutky, jemně nakrájenou šunkou a se strouhaným sýrem. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků a mouku.

  • 3

    Těsto naplníme do vymazané a vysypané nákypové formy a zvolna pečeme v troubě.

  • 4

    Hotový nákyp pokropíme máslem, posypeme sýrem a ozdobíme dušenou zeleninou.

Komentáře k receptu