Bramborový nákyp se šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 33 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 307.6 mg
- Draslík 594.2 mg
- Vláknina 6881.2 mg
- Vitamín A 6881.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na tlusté plátky. Podlijeme vroucí osolenou vodou a podusíme doměkka. Vodu potom slijeme.
-
2
Brambory protřeme sítem, spojíme s máslem, žloutky, jemně nakrájenou šunkou a se strouhaným sýrem. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků a mouku.
-
3
Těsto naplníme do vymazané a vysypané nákypové formy a zvolna pečeme v troubě.
-
4
Hotový nákyp pokropíme máslem, posypeme sýrem a ozdobíme dušenou zeleninou.