Škvarkoví slimáci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Droždí
  • 50 g Mouka polohrubá
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Sýr smetanový tavený 45%
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 2 hrnek Vepřové škvarky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1570 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 159 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 138.8 mg
  • Draslík 292.7 mg
  • Vláknina 1525 mg
  • Vitamín A 1525 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 69.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kynuté těsto zpracujeme a přidáme do něj strouhaný sýr.

  • 2

    Rozdělíme na bochánky.

  • 3

    Každý bochánek vyválíme, posypeme škvarky a nakrájíme trojúhelníčky.

  • 4

    Stáčíme je od širší strany ke špičce.

  • 5

    Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do vyhřáté trouby.

Komentáře k receptu