Jablečný dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 11 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 30.3 mg
- Draslík 251.7 mg
- Vláknina 8078.7 mg
- Vitamín A 8078.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 67.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozkrojíme a jádřinců zbavíme jablka, nakrájíme na měsíčky, přidáme citronovou šťávu a posypeme cukrem a skořicí.
-
2
Na másle jablka dozlatova opečeme.
-
3
Jednotlivé plátky rozložíme na talířky a ke zbylému máslu přilijeme smetanu a med a povaříme.
-
4
Medovou zálivkou přelijeme plátky jablíček, ozdobíme mátou a podáváme.