Jablečný dezert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Med včelí
  • 17.5 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Jablka
  • 1 hrst Máta
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 30.3 mg
  • Draslík 251.7 mg
  • Vláknina 8078.7 mg
  • Vitamín A 8078.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozkrojíme a jádřinců zbavíme jablka, nakrájíme na měsíčky, přidáme citronovou šťávu a posypeme cukrem a skořicí.

  • 2

    Na másle jablka dozlatova opečeme.

  • 3

    Jednotlivé plátky rozložíme na talířky a ke zbylému máslu přilijeme smetanu a med a povaříme.

  • 4

    Medovou zálivkou přelijeme plátky jablíček, ozdobíme mátou a podáváme.

Komentáře k receptu