Slepičí vývar
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hrubá
- 0.5 kávová lžička Nové koření celé
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Pepř černý celý
- 1 ks Petržel kořen
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 ks Rajčata
- 3 ks Bobkový list
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 hrst Pažitka
- 1 špetka Oregano sušené
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Mléko polotučné
- 1 kg Slepice
- 2 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 14 g
- Sodík 184 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 206.8 mg
- Draslík 742.1 mg
- Vláknina 10849.9 mg
- Vitamín A 10849.9 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme spolu slepici a zeleninu ve vodě s kořením, dokud není slepice měkká.
-
2
Připravíme si zavářku - rozšleháme vajíčka s mlékem, přidáme sůl, mouku a kečup.
-
3
Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a pečeme 15 minut při 180 stupních.
-
4
Poté vykrajujeme a povaříme krátce v polévce.