Slepičí vývar

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Rajčata
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 kg Slepice
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 184 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 206.8 mg
  • Draslík 742.1 mg
  • Vláknina 10849.9 mg
  • Vitamín A 10849.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme spolu slepici a zeleninu ve vodě s kořením, dokud není slepice měkká.

  • 2

    Připravíme si zavářku - rozšleháme vajíčka s mlékem, přidáme sůl, mouku a kečup.

  • 3

    Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a pečeme 15 minut při 180 stupních.

  • 4

    Poté vykrajujeme a povaříme krátce v polévce.

Komentáře k receptu