Špenátové špecle
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 150 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 g Salám Poličan
- 100 g Vepřová uzená plec
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Smetana 33% (šlehačka)
- 1 ks Česnek
- 1 ks Špenát listový čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1417 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 106 g
- Sodík 1057 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 448.3 mg
- Draslík 270.8 mg
- Vláknina 5517.5 mg
- Vitamín A 5517.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto vypracujeme a přes cedník propasírujeme do osolené vroucí vody.
-
2
Do uvařených špeclí kápneme olej.
-
3
Zpěníme na másle cibuli, přidáme slaninu, salám, uzené maso a opečeme.
-
4
Přilijeme šlehačku a ochutíme.
-
5
Směsí přelijeme špecle a strouhaným sýrem posypeme.