Kotlety s jablky
Suroviny
- 800 g Vepřové kotlety
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 2 ks Jablka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 3 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 22 g
- Sodík 180 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 139.8 mg
- Draslík 1230.6 mg
- Vláknina 9223.3 mg
- Vitamín A 9223.3 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Naložíme den předem naklepané maso do marinády z oleje, medu, sladké papriky, sójové omáčky, soli, pepře a utřeného česneku.
-
2
Na plátky nakrájíme omytá jablka.
-
3
Z obou stran smažíme kotlety, vyjmeme je a do výpeku přilijeme zbytek marinády a přidáme jablka.
-
4
Poprášíme směs moukou a přilijeme 1dl vody.
-
5
Vložíme do omáčky maso a 3 minuty prohřejeme.