Pikantní sumeček
Suroviny
- 400 g Pangasius - filety
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Koření grilovací
- 0.4 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Provensálské koření
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 19 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 24.7 mg
- Draslík 82.1 mg
- Vláknina 2298 mg
- Vitamín A 2298 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu pokapeme citronovou šťávou a sójovou omáčkou pikant. Osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a provensálskými bylinkami.
-
2
Potřeme česnekem, hořčicí a pokmínujeme.
-
3
Poté dáme odležet.
-
4
Na másle s trochou oleje opečeme rybu s plátky cibule a bobkovým listem.
-
5
Po 3 minutách rybu obrátíme a pečení dokončíme.