Roštěnky na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Jíška instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 50 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 2 mg
  • Draslík 40.8 mg
  • Vláknina 889.8 mg
  • Vitamín A 889.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naklepeme a na 4 hodiny do oleje naložíme roštěnky.

  • 2

    Poté je na okrajích nařízneme, osolíme a okořeníme.

  • 3

    Po obou stranách osmahneme roštěnky na sádle. Vyjmeme je a na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli.

  • 4

    Vrátíme nazpátek roštěnky, podlijeme troškou piva a vody, dusíme doměkka.

  • 5

    Během dušení maso obracíme a podléváme pivem.

  • 6

    Když jsou hotové zahustíme tmavou jíškou a podáváme.

Komentáře k receptu