Zelný štrúdl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 843 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 57 g
- Sodík 218 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 74.5 mg
- Draslík 297 mg
- Vláknina 8452.1 mg
- Vitamín A 8452.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozválíme na plát listové těsto, poklademe plátky tvrdého sýra, uzeninou a okapaným kysaným zelím.
-
2
Posypeme oreganem a zabalíme.
-
3
Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem.
-
4
Na několika místech propícháme a dáme na plech pokropený vodou. Pečeme 40 minut.
-
5
V polovině pečení přikryjeme alobalem, aby se štrúdl nespálil.