Obarovica
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 39 g
- Sodík 716 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 297.6 mg
- Draslík 759.4 mg
- Vláknina 8076 mg
- Vitamín A 8076 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vroucí vody dáme vařit pečlivě očištěnou hlavu, jazyk, srdce a přidáme asi 1 lžíci soli. Dále přidáme rozpůlenou oloupanou cibuli, 2 stroužky česneku a asi 5-10 kuliček pepře.
-
2
Necháme vařit a asi po 45 minutách vložíme játra a vaříme vše do změknutí.
-
3
Kroupy uvaříme zvlášť.
-
4
Vývar procedíme a přidáme kroupy, na kousky nakrájené maso a droby, dochutíme solí.
-
5
Do talířů dáme asi lžičku nasekané petržele či pažitky a zalijeme horkou polévkou.