Štramberské uši
Suroviny
- 250 g Cukr moučkový
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 kávová lžička Hřebíček
- 0.5 kávová lžička Anýz mletý
- 0.5 kávová lžička Badyán
- 0.5 kávová lžička Soda jedlá
- 2 kávová lžička Skořice mletá
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Nové koření celé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 4 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 49.3 mg
- Vláknina 5838.7 mg
- Vitamín A 5838.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny přísady smícháme a vypracujeme těsto, které necháme odležet v chladnu 24 hodin.
-
2
Pak ho vyválíme na placku silnou asi 3 mm a vykrajujeme z ní větší oválky.
-
3
Upečeme je rychle na vymaštěném plechu. Ještě horké je stočíme do ruliček a vkládáme do hrnečků nebo skleniček, aby se, než vychladnou, znovu nerozevíraly.