Štramberské uši

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Cukr moučkový
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 0.5 kávová lžička Anýz mletý
  • 0.5 kávová lžička Badyán
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Nové koření celé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 49.3 mg
  • Vláknina 5838.7 mg
  • Vitamín A 5838.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny přísady smícháme a vypracujeme těsto, které necháme odležet v chladnu 24 hodin.

  • 2

    Pak ho vyválíme na placku silnou asi 3 mm a vykrajujeme z ní větší oválky.

  • 3

    Upečeme je rychle na vymaštěném plechu. Ještě horké je stočíme do ruliček a vkládáme do hrnečků nebo skleniček, aby se, než vychladnou, znovu nerozevíraly.

Komentáře k receptu