Martinské podkovy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 20 g Droždí
  • 30 g Cukr moučkový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Tuk
  • 1 ks Náplň tvarohová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 175 mg
  • Draslík 206.5 mg
  • Vláknina 6366.7 mg
  • Vitamín A 6366.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prosejeme mouku do mísy, přidáme rozkrájené máslo, sůl, vejce a 1 žloutek, kvásek.

  • 2

    Vypracujeme těsto, nesmí být příliš tuhé. Posypeme jej moukou a necháme kynout.

  • 3

    Během kynutí si připravíme nádivku.

  • 4

    Jakmile těsto vykyne, vyválíme plát a krájíme z něj stejně velké trojúhelníky. Doprostřed každého z nich dáme nádivku a stočíme od širší strany ke špičce větší rohlíky. Ohneme je do tvaru podkovy a skládáme na pomaštěný plech. Necháme asi ještě 15 minut kynout.

  • 5

    Potřeme je rozšlehaným vejcem a upečeme v horké troubě. Upečené posypeme cukrem.

Komentáře k receptu