Martinské podkovy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 31 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 175 mg
- Draslík 206.5 mg
- Vláknina 6366.7 mg
- Vitamín A 6366.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Prosejeme mouku do mísy, přidáme rozkrájené máslo, sůl, vejce a 1 žloutek, kvásek.
-
2
Vypracujeme těsto, nesmí být příliš tuhé. Posypeme jej moukou a necháme kynout.
-
3
Během kynutí si připravíme nádivku.
-
4
Jakmile těsto vykyne, vyválíme plát a krájíme z něj stejně velké trojúhelníky. Doprostřed každého z nich dáme nádivku a stočíme od širší strany ke špičce větší rohlíky. Ohneme je do tvaru podkovy a skládáme na pomaštěný plech. Necháme asi ještě 15 minut kynout.
-
5
Potřeme je rozšlehaným vejcem a upečeme v horké troubě. Upečené posypeme cukrem.