Brambory dušené ve vlastní šťávě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 21 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 1052.9 mg
- Vláknina 12710 mg
- Vitamín A 12710 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Prosolíme, promícháme s nasekanou petrželovou natí a vložíme do rendlíku. Každou vrstvu pokropíme máslem.
-
2
Hrnek zakryjeme poklicí, brambory podlijeme a dusíme na mírném ohni do změknutí.