Bramborový pudink s kečupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory vařené
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Strouhanka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 365 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 152.7 mg
  • Draslík 297.6 mg
  • Vláknina 3631.2 mg
  • Vitamín A 3631.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme polovinu másla se žloutky a solí do pěny.

  • 2

    Přidáme horké prolisované brambory, koření a pevný sníh z bílků.

  • 3

    Pudinkovou formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme těstem. Uzavřenou formu postavíme do vodní lázně a v páře vaříme asi 45 minut.

  • 4

    Hotový pudink vyklopíme, posypeme osmaženou strouhankou a pokapeme máslem a kečupem.

Komentáře k receptu