Slovenská bramborová polévka s rajčaty a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 20 g Rýže loupaná
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 5.5 l Voda pitná
  • 0.25 l Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 351.1 mg
  • Vláknina 5707.3 mg
  • Vitamín A 5707.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do horké osolené vody dáme propláchnutou rýži, na kostky nakrájené brambory a vaříme.

  • 2

    Polévku zahustíme jíškou z másla a mouky, přidáme nastrouhanou cibuli, zředěný rajčatový protlak, sůl, pepř a trochu cukru. Můžeme zakapat citronovou šťávou.

Komentáře k receptu