Bramborový salát s čerstvou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 ks Brambory
  • 1 ks Čekanka
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Ředkvička
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 363 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 955.9 mg
  • Vláknina 21984.8 mg
  • Vitamín A 21984.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a ve slupce dáme vařit brambory.

  • 2

    Uvaříme natvrdo vejce. Opereme čekanku se salátem a na kousky nakrájíme. Oškrábeme a na nudličky nakrájíme mrkev, na osminky nakrájíme ředkvičky.

  • 3

    Připravíme si zálivku - do vinného octa přidáme sůl, pepř, přilijeme olivový olej a rozmícháme vidličkou.

  • 4

    Nakrájíme uvařené brambory i se slupkou na osminy, vařená vejce na plátky, přidáme salát, čekanku, ředkvičky a mrkev.

  • 5

    Přidáme pažitku a vše promícháme.

  • 6

    Poté zalijeme salát zálivkou.

Komentáře k receptu