Tvarohové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Ořechy vlašské
  • 270 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Náplň tvarohová
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 6 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 143.9 mg
  • Draslík 33.6 mg
  • Vláknina 3586.1 mg
  • Vitamín A 3586.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do prosáté mouky přidáme prášek do pečiva, cukr, rozporcované máslo, 2 žloutky rozšlehané v mléce, citronovou kůru a vypracujeme těsto. Dáme do chladna ztuhnout.

  • 2

    Těsto si rozdělíme na dva kusy. Větší díl, asi 600 g, vyválíme na silnější plát, navineme jej na pomoučený váleček a přeneseme na plech vypodložený papírem na pečení. Vložíme tvarohovou nádivku.

  • 3

    Druhý díl opět vyválíme na slabší plát a položíme jej na povrch nádivky. Hezky upravíme a přitiskneme po stranách. Pomažeme rozšlehaným vejce a posypeme jádry rozsekaných vlašských ořechů.

  • 4

    Pečeme zvolna v předehřáté troubě, jakmile má koláč zlatavou barvu, je již hotový. Necháme vychladnout a pak pocukrujeme. Rozkrájíme na řezy dle libovolné velikosti.

Komentáře k receptu