Moravský svatební koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1120 kcal
- Sacharidy 111 g
- Tuky 68 g
- Sodík 236 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 294.8 mg
- Draslík 203.3 mg
- Vláknina 7689.7 mg
- Vitamín A 7689.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si kvásek z vlahého mléka, droždí a cukru.
-
2
Mouku osolíme 2 špetkami, přidáme žloutky, cukr, olej a kvásek. Vypracujeme těsto a necháme je vykynout.
-
3
Z másla a hladké mouky vypracujeme těsto, které vytvarujeme do čtverců asi 20 x 20 cm.
-
4
Zabalíme je do rozválených plátů z vykynutého těsta, převálíme a třikrát přeložíme jako u listového těsta.
-
5
Postup s převálením a složením opakujeme ještě jenou, pak necháme v teple pod utěrkou znovu vykynout.
-
6
Potom těsto vyválíme, nakrájíme čtverečky a plníme tvarohovou, makovou a ořechovou náplní. Zabalíme je a znovu necháme asi 15 minut vykynout.
-
7
Potřeme rozšlehaným vejcem, uprostřed posypeme drobenkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě.