Moravský svatební koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Droždí
  • 200 g Olej stolní
  • 200 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 500 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 špetka Sůl
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1120 kcal
  • Sacharidy 111 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 294.8 mg
  • Draslík 203.3 mg
  • Vláknina 7689.7 mg
  • Vitamín A 7689.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si kvásek z vlahého mléka, droždí a cukru.

  • 2

    Mouku osolíme 2 špetkami, přidáme žloutky, cukr, olej a kvásek. Vypracujeme těsto a necháme je vykynout.

  • 3

    Z másla a hladké mouky vypracujeme těsto, které vytvarujeme do čtverců asi 20 x 20 cm.

  • 4

    Zabalíme je do rozválených plátů z vykynutého těsta, převálíme a třikrát přeložíme jako u listového těsta.

  • 5

    Postup s převálením a složením opakujeme ještě jenou, pak necháme v teple pod utěrkou znovu vykynout.

  • 6

    Potom těsto vyválíme, nakrájíme čtverečky a plníme tvarohovou, makovou a ořechovou náplní. Zabalíme je a znovu necháme asi 15 minut vykynout.

  • 7

    Potřeme rozšlehaným vejcem, uprostřed posypeme drobenkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu