Řízečky z kedluben

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 150 g Zakysaná smetana
  • 100 ml Olej stolní
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Kedlubna
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 hrnek Strouhanka
  • 1 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 805 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 656 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 208 mg
  • Draslík 508.6 mg
  • Vláknina 11579.7 mg
  • Vitamín A 11579.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a na 1cm silné plátky nakrájíme kedlubny. Povaříme je doměkka v osolené vodě.

  • 2

    Vychladlé obalujeme v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích se solí a ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji.

  • 3

    Připravíme dip ze zakysané smetany - přidáme do ní česnek, sůl, nasekanou pažitku a promícháme.

Komentáře k receptu