Řízečky z kedluben
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 805 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 50 g
- Sodík 656 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 208 mg
- Draslík 508.6 mg
- Vláknina 11579.7 mg
- Vitamín A 11579.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a na 1cm silné plátky nakrájíme kedlubny. Povaříme je doměkka v osolené vodě.
-
2
Vychladlé obalujeme v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích se solí a ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji.
-
3
Připravíme dip ze zakysané smetany - přidáme do ní česnek, sůl, nasekanou pažitku a promícháme.