Hovězí dušená játra s jablky a domácí rösti
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 29 g
- Sodík 476 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 415.5 mg
- Draslík 1131.8 mg
- Vláknina 13154.7 mg
- Vitamín A 13154.7 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli osmahneme na rozpáleném olivovém oleji, přidáme nakrájená játra a kmín. Dusíme doměkka pod pokličkou. Když se vypaří tekutina, přidáme dvě lžíce hladké mouky, osmažíme a zalijeme vodou. Promícháme a játra dusíme doměkka.
-
2
Přidáme osmahnutá jablka, osolíme, opepříme a posypeme pažitkou.
-
3
10 minut vaříme ve slupce brambory, poté oloupeme a nastrouháme. Přimícháme máslo, muškátový oříšek a sůl. Zpracujeme na těsto.
-
4
Na rozpálenou pánev roztíráme z bramborového těsta menší placičky, a pečeme je dozlatova.
-
5
Měly by vzniknout čtyři placky o průměru 20cm.