Hovězí dušená játra s jablky a domácí rösti

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra hovězí
  • 500 g Brambory vařené ve slupce
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 0.01 l Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 476 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 415.5 mg
  • Draslík 1131.8 mg
  • Vláknina 13154.7 mg
  • Vitamín A 13154.7 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli osmahneme na rozpáleném olivovém oleji, přidáme nakrájená játra a kmín. Dusíme doměkka pod pokličkou. Když se vypaří tekutina, přidáme dvě lžíce hladké mouky, osmažíme a zalijeme vodou. Promícháme a játra dusíme doměkka.

  • 2

    Přidáme osmahnutá jablka, osolíme, opepříme a posypeme pažitkou.

  • 3

    10 minut vaříme ve slupce brambory, poté oloupeme a nastrouháme. Přimícháme máslo, muškátový oříšek a sůl. Zpracujeme na těsto.

  • 4

    Na rozpálenou pánev roztíráme z bramborového těsta menší placičky, a pečeme je dozlatova.

  • 5

    Měly by vzniknout čtyři placky o průměru 20cm.

Komentáře k receptu