Křehký jablkovec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 144 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 9 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 34.7 mg
- Draslík 61.2 mg
- Vláknina 2328.1 mg
- Vitamín A 2328.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Měkké máslo nakrájíme do mouky, přidáme žloutky, 2 lžíce vody a vše spojíme v těsto.
-
2
Nesolíme, nesladíme.
-
3
Těsto rozdělíme na dva díly a z nich vyválíme obdélníky.
-
4
Jeden plát přendáme na vymazaný a vysypaný plech.
-
5
Oloupaná jablka nastrouháme a dáme je na spodní plát, posypeme vanilkovým i krystalovým cukrem, rozinkami a mandlovými lupínky. Poté překryjeme druhým plátem a propícháme vidličkou na pár místech.
-
6
Pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů.