Křehký jablkovec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 ks Jablka
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Hrozinky
  • 3 polévková lžíce Mandle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 144 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 34.7 mg
  • Draslík 61.2 mg
  • Vláknina 2328.1 mg
  • Vitamín A 2328.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Měkké máslo nakrájíme do mouky, přidáme žloutky, 2 lžíce vody a vše spojíme v těsto.

  • 2

    Nesolíme, nesladíme.

  • 3

    Těsto rozdělíme na dva díly a z nich vyválíme obdélníky.

  • 4

    Jeden plát přendáme na vymazaný a vysypaný plech.

  • 5

    Oloupaná jablka nastrouháme a dáme je na spodní plát, posypeme vanilkovým i krystalovým cukrem, rozinkami a mandlovými lupínky. Poté překryjeme druhým plátem a propícháme vidličkou na pár místech.

  • 6

    Pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů.

Komentáře k receptu