Zelné závitky
Suroviny
- 1 kostka Polévkové kostky Vitana
- 80 g Slanina vepřová
- 500 g Maso mleté - mix
- 50 ml Kečup
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 1 ks Zelí hlávkové bílé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 8 plátek Šunka dušená
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 44 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 77.8 mg
- Draslík 109 mg
- Vláknina 1038.8 mg
- Vitamín A 1038.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kostičky nakrájíme housku a zalijeme trochou vody.
-
2
Necháme nabobtnat.
-
3
Přidáme mleté maso, vejce, nasekaný špek, stroužky česneku, mletý pepř a sůl.
-
4
Vše promícháme a z masové směsi tvoříme 8 stejných válečků.
-
5
V horké vodě spaříme zelné listy a prostřední košťál vyřízneme. Na každý list položíme plátek šunky a váleček masa, zabalíme a převážeme nití.
-
6
Rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přilijeme kečup, 250ml vody, přidáme zeleninový bujon a promícháme.
-
7
Vložíme do omáčky připravené závitky a 20 minut dusíme.
-
8
Vyndáme závitky a omáčku zahustíme moukou rozšlehanou v hrnku vody.
-
9
Povaříme krátce, podle chuti osladíme a přisolíme.
-
10
Závitky vrátíme do omáčky.