Thajské nudle s masem
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 250 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 400 g Nudle rýžové
- 1 l Voda pitná
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 polévková lžíce Koření Grilovaná zelenina
- 3 polévková lžíce Koření Čína
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 834 kcal
- Sacharidy 120 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1117 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 111 g
- Cholesterol 106.7 mg
- Draslík 674.1 mg
- Vláknina 12516.7 mg
- Vitamín A 12516.7 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dle návodu uvaříme v osolené vodě nudle.
-
2
Omyjeme a na nudličky nakrájíme kuřecí prsa, dáme do mísy, posypeme kořením na čínu, solí, pokapeme worcesterskou a sójovou omáčkou a lžící oleje. Promícháme směs a necháme marinovat 2 hodiny. Rozehřejeme zbylý olej na pánvi, vložíme marinované kuřecí maso a doměkka smažíme. V průběhu smažení můžeme podlít vývarem nebo vodou. Když je maso měkké, přidáme zeleninovou směs a koření na zeleninu. Před koncem přidáme nudle a vše promícháme. Chvíli osmahneme a podáváme.